2 Kasım 2012 Cuma

Harici Hard Disk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Harici, Taşınabilir hard diskler artık günümüz teknolojisinde büyük yer kaplıyor. Piyasada binlerce türü olan harici hard disklerin dayanıklılık, kalite ve uzun kullanımı için almadan önce biraz araştırma yapmakta fayda var. Özellikle veri aktarım hızı, fiyat ve disk ömrü almadan önce öğrenmeniz gereken harici hard disk özellikleri. Peki,
Harici Hard Disk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kapasite: Alacağınız harici hard diskin kapasitesi oldukça önemli, öncelikle ihtiyacınız olan hard disk boyutunu belirlemelisiniz ucuz olması adına düşük boyutta hard diskler almamalısınız. Benim önerim 2 TB hard disk almak yerine bunu 1 Tb 1 Tb bölerek veri kaybından olabildiğince az etkilenmek. 500mb 4 adet de yapabilirsiniz bunu.
Boyutlar: Gelişen teknolojide artık hacim de diğer hususlar kadar önemli, taşınabilirlik açısından en ufak boyutta, kalitesinden taviz vermeyen harici hard diskleri tercih etmeniz sizin avantajınıza olacaktır.
Usb 3.0 Desteği: USB 3.0 henüz yeni olmasına rağmen Harici diskinizde bulunması sizin gelecekte de faydalanabilmeniz açısından kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca USB 3.0 ile aktarmınız oldukça hızlanacak.
Bağlantı: Bu da kullanım rahatlığı için önemlidir. Mümkünse ekstra bir güç adaptörüne ihtiyaç duymadan sadece usb bağlantısından gelecek güçle çalışabilecek bir harici harddisk oldukça iyi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder