2 Kasım 2012 Cuma

Protein Tozu Kullanımı, Zararları, Fiyatı


Protein Tozu, sporcuların özellikle vücut geliştirme sporu ile uğraşan sporcuların gereksinim duyduğu önemli bir üründür. Protein tozu yanlış zamanda, yanlış şekilde kullanıldığında hiç bir fayda göstermez ve paranızın çöpe gitmesine neden olabilir. Aşağıda sporcular için hazırlanmış doğru kullanım şeklini uyulamanız sizin en verimli gelişimi göstermeniz için etkili olacaktır. Protein tozunu ölçeğiyle birlikte bir su bardağı süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Protein Tozu Kullanımı:
Protein tozunu günde sadece bir kez kullanıyorsanız bu kullanım şeklinden verim almak için kullanacağınız zamanı en uygun şekilde belirlemek zorundasınız. Eğer günde bir kez kullananlardan iseniz sizin için en uygun zaman antremandan hemen sonra kullanmaktır. Bu zaman diliminde vücut yenilenmek için hammedeye ihtiyaç duyar, vücudunuzun bu gereksinimi karşılamak için antremandan hemen sonra alacağınız 25-30 gr protein sizin için bu eksikliği giderecektir.
Eğer protein tozunu günde bir seferden fazla kullanıyorsanız sizin için uygun zamanlardan biri de antermandan 1 saat sonraki zaman dilimidir. Vücudunuz antremandan sonraki proteini kullanmış ve yenisine ihtiyaç duymaktadır bu dilimde de 25-30 gr protein tozu kullanmanız sizin için faydalı olacaktır.
Sabahlar, vücudunuzun metabolizma açığını kapatmak için protein tozu kullanımının uygun olduğu başka bir zaman dilimidir.
Yine akşamları ve öğünler arasında protein tozu kullanımı sporcular için faydalı olacaktır, ancak yeni başlayanlar için az kullanım daha güvenli olacaktır.
Fiyat
Protein Tozu fiyatları çok değişkendir. Fiyatlarını başlıca online mağazalar olan Gittigidiyor Protein Tozu ve Hepsiburada Protein Tozu sayfalarından öğrenebilirsiniz.
Protein Tozu Zararları:
Kullanacağınız protein tozunun Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı onaylı olmasına önemle dikkat ediniz. Protein tozu bir ilaç değil, ek besindir.
Protein Tozunun zararları konusunda Dr. Ümit Hazar’ın düşüncesine göre kullanmak pek sağlıklı görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder