1 Kasım 2012 Perşembe

Aşure Nasıl Yapılır – Aşure Tarifi


Aşure malzemeleri nelerdir?

  • Yarım kg buğday
  • İsteğe bağlı bir çorba kaşığı gülsuyu
  • Çay bardağının yarısı kadar pirinç
  • Tam bir çorba kaşığı buğday nişastası
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tarçın
  • 6 Litre kadar su
  • Birer su bardağı nohut ve aynı miktarda kuru fasülye
  • İki yüz elli gram kuru kayısı ve aynı miktarda incir ve kuru üzüm
  • İki adet elma
  • Üç diş karanfil
  • Dört su bardağı kadar pekmez
  • Aşure tatlısı nın üzerine kuş üzümü, nar, çörekotu, dolmalıkfıstık, ceviz, fındık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder